Diner
Nieuwe naam voor het restaurant! Restaurant Boathouse078 heeft in april 2017 een grootscheepse restyling ondergaan. Wij hebben van de benedenverdieping, het toenmalige Botenhuis, een modern restaurant gemaakt. Het interieur, van de zalen en het restaurant, is volledig op de schop gegaan. Het resultaat is een warm eigentijdse uitstraling met een industriële styling.
Door de nieuwe boost die wij aan het restaurant hebben gegeven heeft het restaurant ook een nieuwe naam gekregen; Boathouse078, een vernoeming naar het toenmalige Botenhuis waar heel vroeger kano’s werden verhuurd om een rondje te peddelen door de Devel.
De zalen draaien verder onder de vertrouwde naam ‘Partycentrum Develpaviljoen’.
Wij wensen u een prettig verblijf.
Arie en Jenny
Voorgerechten
••
Soep
POMMODORI TOMATENSOEP
met bosui en zoet-zure cherrytomaat
8.50
8.50
KNOFLOOKSOEP
met croutons en gegratineerd met Gruyère
9.00
9.00
BISQUE
van Hollandse rivierkreeftjes met gamba, mossel en mascarpone
11.50
11.50
Uit de zee
GAMBA’S IN PITTIGE ROOMSAUS
taugé, prei, knoflook en Spaans pepertje
14.50
14.50
TATAKI VAN TONIJN
gemarineerd in ponzu en bestrooid met furikake en sushirijst
14.50
14.50
TARTAARTJE GEROOKTE ZALM
met mierikswortelcrème
14.00
14.00
MOSSELEN UIT DE OVEN
met kruidenboter en ui, gegratineerd met Rotterdamsche oude
12.00
12.00
SHARED ZEEPLANK
vanaf 2 personen. met pittige scampi’s, gefrituurde mosselen, inktvisringen, mootje gerookte zalm en tonijnlolly
16.50 p.p.
16.50 p.p.
Van het land
RUNDERCARPACCIO
rucola, geroosterde tuinboontjes, gedroogde tomaat, kappertjes, oude kaas, en truffelmayonaise
14.50
14.50
KROKANTE BUIKSPEK
met honing-appelstroop-5 spices, zoetzure pompoen en geschaafde appel
13.00
13.00
SERRANOHAM
met een frisse meloensalade
11.50
11.50
SHARED LANDPLANK
vanaf 2 personen. Serranoham, chorizo, fuet, Rotterdamsche oude, olijven, pickels, tomatenchutney en krokante broodsticks
12.50 p.p.
12.50 p.p.
PARELCOUSCOUSSALADE (VEGAN)
met tomatenchutney, gefermenteerde rode biet/kool en geroosterde kikkererwt
12.50
12.50
OESTERZWAM CARPACCIO (VEGAN)
gerookte sesamdressing, gedroogde vijg en crunchy aardbei
14.50
14.50
Hoofdgerechten
••
Uit de zee
ZALMFILET
met een feta-groene kruidenkorst en dille-olie
24.00
24.00
MOSSELEN UIT DE OVEN
met kruidenboter en ui, gegratineerd met Rotterdamsche oude
23.50
23.50
BLACK TIGER GAMBA’S
in pittige roomsaus met taugé, prei, knoflook en Spaans pepertje
24.00
24.00
MAKREELFILET
met chunky tomaat, mango en parelcouscous
23.00
23.00
Van het Land
SATÉ VAN KIPPENDIJEN
met pindasaus en kroepoek
21.00
21.00
IBERICO RIB-FINGERS
spareribs zonder bot van het Spaanse Iberico varken
24.00
24.00
PORK TOMAHAWK
van de grill met gebakken appel, honing en een saus van appelcider
27.50
27.50
BIEFSTUK VAN RUNDERHAAS
keuze; sjalotten-rode wijnsaus, paddenstoelenroomsaus of romige pepersaus
30.00
30.00
OOSTERSCHELDE ZEEWIERBURGER (VEGAN)
op een zeewierbroodje met zeewiersalade, tomatenchutney en zeekraal
21.50
21.50
GEGLACEERDE TEMPEH (VEGAN)
met gebakken paddenstoelen, komkommer en zoete ketjap
19.50
19.50
Loaded Fries
••
LOADED FRIES PULLED CHICKEN
courgette, gekaramelliseerde rode ui, smokey bbq-saus
19.50
19.50
LOADED FRIES BEEF
Indonesisch stoofvlees, taugé, tomaat en katjangmayonaise
19.50
19.50
LOADED SWEET POTATOES
pulled mushroom, tomaatchutney, komkommer, NO cheddar en spicy mango en habanero
19.50
19.50
Maaltijd salades
••
RUNDERCARPACCIO
rucola, oude kaas, geroosterde tuinboon, gedroogde tomaat, truffelmayonaise
17.00
17.00
GEROOKTE ZALM
groene salade, zalmkaviaar, zeekraal, wakamé
17.00
17.00
PARELCOUSCOUSSALADE
met houmous, geroosterde kikkererwten, gefermenteerde biet en rode kool
17.00
17.00
Bijgerechten
••
VERSE FRITES
Zaanse mayonaise
4.00
4.00
GEBAKKEN AARDAPPEL
truffelmayonaise
5.00
5.00
ZOETE AARDAPPEL FRITES (VEGAN)
wasabimayonaise
6.50
6.50
Shared Dining
••
Shared dining, een vorm van social dining. Samen genieten van de heerlijkste gerechten die u met elkaar deelt.
Per gang presenteren wij meerdere kleine gerechten.
Het voorgerecht wordt o.a. gepresenteerd met rundercarpaccio en tonijn tataki, het hoofdgerecht bestaat uit o.a. gamba’s en diamanthaas en het nagerecht wordt geserveerd met verschillende lekkernijen.
42.00 p.p.
42.00 p.p.
Nagerechten
••
LOADED DAME BLANCHE
vanille-roomijs, slagroom, warme chocolade en chocoladevlokken
9.00
9.00
BROWNIE
met gekonfijte sinaasappel en sinaasappelparfait
9.00
9.00
STRAWBERRY CHEESECAKE
met crunchy aardbei en framboos
9.00
9.00
MILLONAIRE’S SHORTBREAD
zandkoekje gevuld met gezouten karamel en chocoladeganache met chocolade ijs
11.00
11.00
HOLLANDSE AARDBEIEN
met een pistachecrème en slagroom
9.00
9.00
IJSCOUPE 3 BOLLEN MET SLAGROOM
keuze; vanille, chocolade, mango, cassis, citroen
9.00
9.00
Special coffee / Digestiven
••
ESPRESSO MARTINI
IRISH COFFEE
DUTCH COFFEE
FRENCH COFFEE
SPANISH COFFEE
ITALIAN COFFEE
D.O.M COFFEE
ALLE 8.75
ALLE 8.75
Likeuren & Gedistilleerd
••
Kom voor ons assortiment een kijkje in onze bar nemen.
VANAF 5.50
VANAF 5.50